Press "Enter" to skip to content

Nepper TV – Merjek-e dízelt venni?Néhány gondolat a dízel motorokról, a dízel körül kialakult hisztériáról, a villyanyautókról, tévhitek és a valóság.

42
Leave a Reply

avatar
42 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Bence SebőkDesantes TaylorNemet TamasCsaba Maltesicsmilan01123 Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Bence Sebők
Guest
Bence Sebők

Sajnálattal látom, hogy manapság is van még létjogosultsága dízel autót reklámozni, miközben a tudósok azon tanakodnak, hogy a gyerekeink, vagy az unokáink lesznek-e az a nemzedék akik nem érik meg a 30 éves kort a légszennyezés miatt.

Vajda Janos
Guest
Vajda Janos

Valahol olvastam egy cikket, miszerint a legnagyobb környezetszennyező ág, nem más, mint az élelmiszeripar. Telenyomják a talajt vegyi anyagokkal. Hogy ebből mi igaz, nem tudom, de érdemes talán ezen is elgondolkodni. U.i.: Nem az autókhoz kapcsolódott a véleményem, de remélem azért megállja a helyét.

hpcanon1
Guest
hpcanon1

Szevasz kopasz! Utolso hozzaszolasommal a jedieroket emlegettem. Mar en sem tudom melyiket birtoklom a sotet oldalet avagy a lazadok oldalan alloket. Es hogy miert ? Ezert: https://autovizsgalat.hu/mergezo-benzinmotorok/?fbclid=IwAR0uSOEJjFt-rFK4xqzNzSIubPCS9Jjhfeo_h2bhGHWW4M9sYYoMOoxAr0Q

Stella Laskai
Guest
Stella Laskai

Nincs is attól jobb mint mikor egy erőteljes gázadásnál gyorsul a vas,fütyül a turbó,a tükörbe pillantva pedig a fekete füstpamacs kavarog….

de dettyke
Guest
de dettyke

Szegény.. látszik,hogy ő sem hiszi el amit mond 🙁 Nem kell behozni több dieselt! Köszi!!

Gabor Nagy
Guest
Gabor Nagy

Hm, par dolog: nekem a 40 kwh Leaf van, es telen valoban tøbbet “fogyaszt” ha megy a futes, de nyaron a legkondi kozel sem fogyaszt annyit, mint a teli futes. Horvatorszagba egy Teslaval igenis le lehet menni, lasd Handras. A tøltøhalozat valoban problema Magyarorszagon, keves villamtolto van! A 110-zel hajto el-autorol annyit, hogy nalunk Norvegiaban sok helyen 100 a felsø hatar, megis eleg sokan kepesek betartani, pl ha mi is Svedorszagba lemegyunk vasarolni, nem erzem a kesztetest, hogy 130-150 tempot menjek, pedig itt nem gond villamtøltøt talalni az autopalya mellett!

Akos Geza
Guest
Akos Geza

Részben igaza van a videonak. De gondoljunk erre is: sok ember egy szal maga ül egy nagy bazi kombiban, SUV-ban (dizel vagy benzin) 2 liter feletti motorokkal. A kocsi tök üres, naponta ezzel ingazik, csak 1-2 km-t. Eloszor a kocsi és a motor méretén kéne elgondolkodni, hogy biztosan kell-e egy kombi (SUV) 150-200 LE fölött, stb. ahhoz, hogy évi 1x ha lemegyünk Horvatorszagba és akkor minden beleférjen. Alapigazsag, hogy minél nagyobb a kocsi annal tobb felesleges vackot tartasz benne. (Most nem a hivatasosokrol van szo, akiknek a mesterségük miatt kell a nagyobb rakterü kocsi.) Nekem van egy kis 1.2 turbos… Read more »

Dávid Ádám
Guest
Dávid Ádám

ha az euro5-ös dízelt "kitiltják" akkor mellette még melyik benzinest? euto4? szerintem azt is elkéne mondani, nehogy a barom magyar megvegye a nem jó benzinest és ott legyen ahol a part szakad! Mert egy euro3-as dízelt neméri meg lecserélni euro4-es benzinesre! Biztos sokan lesznek így!

András Farkas
Guest
András Farkas

Csak a dizel🤤

. Átok
Guest
. Átok

Vegyél dízelt, de csak nálam!!! Én nem a haszonér csinálom, hanem hogy neked jó legyen! :DDD Böcsületesnepper

Péter T.
Guest
Péter T.

Teljesen mindegy, hogy mekkora egy dieseles autó károsanyag kibocsátása. Nyugatról már azt halljuk egy ideje, hogy nagyon káros és az Orbán-kormány erre hivatkozva majd a diesel adót is bevezeti hamarosan. Egyébként Magyarországon sok embernek nem tellik Euro 5-ös autóra sem. Nekünk nem azt kell néznünk, hogy egy Euro 5-ös vagy egy Euro 6-os autónak mekkora a károsanyagkibocsátása.

hasevash
Guest
hasevash

Akkor nézzük meg pl egy VW motoros Skoda TSI motorjának kipufogóját. Az majdnem olyan kormos, mint a Kadetté.

Desantes Taylor
Guest
Desantes Taylor

Először is az elektromosról:akkor lesz igazi alternatívája a hagyományos motorral szerelteknek, amikor egy feltöltéssel ugyanannyit tudunk majd megtenni, mint egy tankolással, (ez kb átlag 600km)és ugyanannyiért is tudjuk megvenni, mint most egy benzines/dízelt. Viszont a dízelnél a kérdés rossz. Mert az igazi kérdés az, hogy kinek tudom majd eladni?… Mert dízelt venni könnyű, csak mikor el szeretnéd majd adni, akkor mutogathatjuk a kipufogóját, mert senkit nem fog érdekelni, mert egy eladásnál vagy beszámításnál – a nepper "kollégák" – ha ma meghallják, hogy dízelt szeretnénk eladni, akkor úgy kezdik, hogy nem számítjuk be mert nem kell senkinek, nem tudjuk eladni. Ez… Read more »

Nemet Tamas
Guest
Nemet Tamas

Tisztelt Becsületesnepper! Erősen gondolkodom egy néhány éves Audi A6 vásárlásán . A kínálatot átnézve a 2015-ös (modelfrissített) évjáratot szemeltem ki magamnak, ezek nagy átlagban olyan 140.000-150.000 km-t futott darabok, az eredeti listaáruknak nem ritkán már az 50%-ért vannak meghirdetve. Milyen motorizáltsággal érdemes ezt megvenni (magam részéről a 3.0 V6 TDI felé hajlok, bár az erősebbik 2 literes változatot sem zárnám ki, mint lehetőséget). Milyen szempontokat érdemes még figyelembe venni a felszereltésg tekintetében és kb. milyen egyszeri/éves kiadásokat tervezzek be, ha olyan 4-5 évig tervezem megtartani, ami alatt hozzávetőlegesen 100-130.000 km-t fogok vele megtenni ? Válaszát előre is köszönöm!

Csaba Maltesics
Guest
Csaba Maltesics

A kétüteműeket is hogy kitiltották…a dízeleket se fogják,szerintem.

milan01123
Guest
milan01123

Szia BEcsületesnepper 😀 kafa videó, egy apró kiegészítés, villany autónak nem a hatótávja a legnagyobb probléma, hanem km-re esett költsége, mikor cserélni kell azt. Így sokkal több, mint egy kisebb benzines autó. Példa 5M Benzines vagy 10M villany 5M-et sose fog ledolgozni, ha a villany is kb 200 ezret fog futni gyári akkuval. Venni kell újat megint 2-4M megint 200 ezer km, akkor (10M plusz akksi 3M összesen 400ezer km futásra) min. 33ft/km + töltés ami kb 6-8 ft/km, ennyiből már kijön KÉT kis benzines is. És nem kell beleinvesztálni plusz 5 Misit. Plusz nem is 5M egy kis benzines,… Read more »

Péter
Guest
Péter

Csak remélni tudom, hogy az a két ezüst igénytelenül fényezett kocsi tévedésből van a videón.

Ferenc Nagy
Guest
Ferenc Nagy

Amúgy nem a dízellel van a baj, hanem a vele járó kettőstömegű lendkerékkel, meg annak közel félmilliós árával. meg az egyéb drága vackokall, amik egy modern dízellel járnak, ami nem kormozza össze a papírzsebkendőt

Péter Budai
Guest
Péter Budai

Sok dízel van készleten a Becsületesneppernél 😀
Meg hát azt tudja most olcsóbban behozni Németországból..

Verebes Gyorgy
Guest
Verebes Gyorgy

Szerintem helyesen látja a helyzetet, pl. Rotterdam belső kerületeibe ha jól emlékszem 2000 12 hó utáni dízelek mehetnek be! De a hollandok akik nagy környezet védők melós kocsinak 99%ban dízelt vesznek most is és most furgonokról kisbuszokról beszélek a maradék 1% meg teslát mert Hollandián belül még elég a hatótáva! Még személy autónak is gyakori a dízel, pedig dupla út adót kell fizetni rá! A teher fuvarozás már szigorúbb a maasvlakte-ba csak euró 6-os mehet be 2019 januártol foglalkozás szerű fuvarozás céljából! Ha a saját jachtodat akarod ott vízre dobni ahoz nem kell euró 6!

Dániel Miskolczi
Guest
Dániel Miskolczi

Magyarisztánban az van,h.cégek szabadon hirdethetik a részecskeszűrő kiiktatást, a műszakin meg nem ellenőrzik rendesen a károsanyag kibocsátást. Nem a modern disellel van baj, hanem azzal,hogy az autó értékének jelentős csökkenése után válik igazán drágává az üzemeltetésük. Ezért ömlenek be Kelet-Európába/balkánra ilyen számban,és szennyezik a mi tüdőnk aztán szétgányolva, füstöt okádva.

Zsolt Jakab
Guest
Zsolt Jakab

Nekem tele a tököm az elektromos autósokkal. Azt tapasztalom, hogy húzzák a sort mert spórol az energiával. Ne spóroljon az én időmmel hanem nyomja annak a szarnak, és ne 40 el menjen a 70 es táblánál. Ahogy növekednek az elektromos autók számai a sebesség úgy csökken. Ha nem tudod feltölteni vaze, hogy értelmsen tudj közlekedni ne használd!

Jimby_Vokk
Guest
Jimby_Vokk

Sztem a legjobb a dízel utálom az elektromos fosokat

Alexander A
Guest
Alexander A

Ez nagyon helyén álló interjú.. Nem kell mindent elhinni amit az újságok írnak..

Nándor Boda
Guest
Nándor Boda

Lassan tudomásul kell venni,hogy a belsőégésű dugattyús hőerőgépek teljesítmény-tömeg-hatásfok további javítása nagy változtatása a végéhez közeledik.Inkább az utolsó 15 év műszaki ballépéseit kellene kijavítani ,és nem arra fókuszálni a mérnököknek hogy a garanciaidőt éppen meghaladó alkatrészek tovább is bírhatnák,és ne kelljen mindég mindent kicserélni mert fogyasztói társadalomban élünk.Ma már józan paraszti ,egyszerű régen bevált megoldások tudatában félmilliós km. futást bő ven meghaladó dízel-benzines motorok álhatnának rendelkezésre.Az tovább szigorodó kibocsátás csökkentő előírások teljesítése bizony a végletekig kihegyezett és rövid élettartamú erőforrások tömeges elterjedését hozza.Mondjon valaki a mostani motorkonstrukciók között egyet ami hiba nélkül teljesíteni fog háromszázezer km-t.Érzékelők tömege,láncfeszítő problémák elektronikai kontakthibák,hengerfejrepedés,az… Read more »

Lazar Zs
Guest
Lazar Zs

Mindig diesel autóm volt és az is lesz .Németországban élek és egy tank üzemanyaggal 1000 km távot simán leküldök….nah megnézném azt az elektromos autót ami ezt tudja és akár téli zord körülmények között.Jah Dortmunból Veszprémig kb 5 tankolás és csak a töltés min 8 óra …..több mint 20 óra utazás nah ebből nem kérek!…maradok a dieselnél.

Red Eye Wolf
Guest
Red Eye Wolf

Mondjatok egy autót, csak úgy őszintén, amely üzemanyagtól függetlenül sosem romlik el!

Nincs! A benzines sokszor kisebb motorokkal is sokat eszik és a nagyobbakat a hülye gyerekek szétbarmolják! A dízelek meg keveset esznek és viszonylag csendes működésűek!

Az elektromos autó pedig számomra egy vicc! Talán még gyerekkoromban távirányítós autóval elszórakoztam, de ezt nem szeretném személyautó formájában!

pados pados
Guest
pados pados

érdekes amugy hogy volt vagyis van a hibrid korszak is.ahol a belvárosba a ember eljár elektromos hajtással.majd lakott területen kivül meg bekapcsol a benzin vagy diesel motor.ez a korszak vagy kimaradt magyaroszágról,vagy nem is fog már bekövetkezni

xy zzs
Guest
xy zzs

Ha egy kicsit is értenél a Dieselhez és a környezetszennyezéshez akkor nem csinálnál papír zsebkendő tesztet!!!
Ezzel csak a műszaki analfabétákat lehet hülyíteni!

dr.Mátyási Dániel
Guest
dr.Mátyási Dániel

Tisztelt Kroneraff Úr. Lenne pár észrevételem. 1./ A hatótáv adta korlátokat a diesel előnyére így beállítani szerintem nem célszerű. Van ugyanis – a videóban csak részben említett – hybrid megoldás, ahol nincs hatótáv korlátozás, mert az elektromos motorok dolgoznak együtt a benzines motorral, így konkrétan amíg ki nem ürül a tank, addig lehet menni, ahogy a diesel esetében is. A diesel jó, főleg hosszú távra, de leginkább csak arra, ahogy Ön is mondta, meg azokra a buszokra, mint hátul a képen a Transporter. Az elektromos autó nem autópályázásra van, hanem arra, hogy aki városban rohangál, ne püfögje tele a várost… Read more »

Szabolcs Urbán
Guest
Szabolcs Urbán

Egy jó dízel Jazz…😂

Boborján Pandacsöki
Guest
Boborján Pandacsöki

A városban lakó emberi tüdőből esetleg tudsz zsebkendővel mintát venni? Mert felettébb érdekelne

Mátyás Fuchs
Guest
Mátyás Fuchs

Látszik ebből élsz
😆 Nekem is dzelem van ami euró 5 nagyon szeretem, megy kényelmes stb. De kell rá költeni… A villannyal ilyen nem lenne és nem is lesz!!! 😁

Vezess TV
Guest
Vezess TV

Józan, reális helyzetjelentés. Tényleg poén hogy pár éve a dízel volt az isten, ma meg maga az ördög. Németországban több NOx mérőhelyen a dízeltiltás óta se változott jó irányba a helyzet, SŐT! Van ahol rosszabb a levegő.

Petike986
Guest
Petike986

Nem rossz szemleltetesu video. Sok igazsag van benne. Az egesz dizel “hiszti” a par evvel ezelotti dizel botrannyal kezdodott, amikor egy ex bosch-os mernok manipulalta a continental NOx szenzorait a formelQ kovetelmenyeinek megfeleloen. ez esetben egy vw-t ami az amerikai teszt pados vizsgalaton megbukott. Ezutan elkezdtek vizsgalodni es nagy botranyt csapni europaban az eppen elokeszuletben levo hybrid es e-motorok fejlesztesenek elosegitese erdekeben! Nagy blama volt mert europa nemileg le van/volt maradva a hybrid motorok gyartasaval a Toyotaval szemben. Paran elhultak, de azt kevesen tudjak hogy a Bosch azota milyen fejleszteseket tesztel az onjaro autokkal parhuzamosan. Kicsit olyan mint a f.… Read more »

Péter Horváth
Guest
Péter Horváth

Köszi 👍
👌

Gabor Somodi
Guest
Gabor Somodi

Ne beszéljünk hülyesègeket….. … dizel motor az kamionoknak ( ami 40-50 tonnát húz), mozdonyoknak, mezögazdasági gèpeknek volt kitalálva itt a teherképesség számit !!!!!!! személygèpkocsiba minek dizel ????????( azèrt,hogy sporoljunk 2 litret 100km-en……csak nem èrtem mit sporolnak mert a dizel dragabb mint a benzin) Azért hogy egyre több tüdöbeteg ès tüdörákos legyen….. egy dizel autoba èvente 2x 3x kellene cserélni szüröket amit senkise csinál mert drága, igyhát amig az autó gurul addig nyomják.!!!!!! Egy uj dizel autó 5-6 ezer euroval drágább mint egy ugyanolyan benzines!!!! Aki kitalálta a dizel szemèlygèpkocsit azt ki kellett volna iktatani azonnal. !!!! Amugy 5 liter dizel… Read more »

Istvan Nagy
Guest
Istvan Nagy

En sokat jarok evi 30-40ezer km,mind autopajan de octavia 1 1.8t felhergelve 200lora es Gpl-vel olcsobban megyek mint akarmi, Jelen pillanatban a legolcsobb a benzin gaz es sokkal ekosabb,20szor kisebbek a karos gazak erteke mint a dizelnek,Olaszban akar 1 euroval is kevesebbe kerult az LPG 😉

józsef lemak
Guest
józsef lemak

Mondjuk azért egy modell s-t nézzél meg,egy p100-as akkucsomaggal.meg egy ehhez tartozó tesztvideót.
Az ott kb 500 km.és tényleg tudja,a méretezés inkább kevesebbet ír,mint ami a valóság.tölteni meg vagy otthol,(igaz valamivel lassabb),de vannak gyorstöltő állomások,igaz nem sok,de nulláról 100%-ra kb 40-50 perc alatt felnyomja.
És az emberek általában nem nulla akksival mennek tölteni.ami azt jelenti,rádugod,megiszol egy kávét,flörtölsz egyett az eladócsajjal,vagy faszival,kinek milyen az izlése,és már fel is van töltve az autó…😂😂😂

Szilárd Varga
Guest
Szilárd Varga

Kedves Becsletesnepper! Jelenleg Nemetorszagban elek, s kocsi vasarlas elott allok. Szerinted Euro6 dizel autoval realis lehet a kovetkezo tiz evben a korlatlan kocsikazas Nemetorszagban,vagy par ev mulva annak is ala probalnak vagni valami kornyezetvedelmis f.szsaggal?! Vagy a jelenlegi helyzetben egy tiz eves hasznalatra szant autovasarlast tudjak le egy szivo benzinessel?! (Azokra a kocsikra vegulis mondhatjuk hogy orok elet + 1 nap) Miert kerdem?! Mert a dizeleken a nemetek mar-mar paranoiasan probalnak tul adni, s picsa arakert lehet hozzajuk jutni akar Euro 6-osokhoz is. Most mindenki a banzinesekre probal atallni, na de nem rughatjak-e vajon ki az emberek bokait egy ujabb… Read more »

Ádám Szabó
Guest
Ádám Szabó

nem csak a káros anyag kibocsátás mennyiségét kéne figyelembe venni, hanem azt is, hogy az mennyire és mire káros… most komolyan egy zsebkendős példa? meg hogy a benzin többet fogyaszt, ezáltal bár kevésbé káros, de több anyagot bocsát ki? írom mindezt dieselesként

Becsületesnepper
Guest
Becsületesnepper

Sziasztok, nem ment át a lényeg sokaknak. A villany a jövő, ez nem kérdés, de jelenleg nincs mindenre villany megoldás. Soroljátok fel a villany SUV-okat, kombikat, 9 személyes buszokat, teherautókat, a kamionról nem is beszélve. Most azokat, amik képesek télen is megetenni 7-800 kilométert egyben. Most kezdjétek felsorolni ezeket használtan 1-2-3 millióért. Kitilthatod a dízelt, de nem tudsz helyette mit venni, sok pénzért sem. Tehát a dízel még egy ideig velünk marad, függetlenül attól, hogy te szereted, vagy sem.